Studio

"THE MOST SUSTAINABLE BUILDING IS ONE THAT IS ALREADY BUILT" 

When we had the opportunity to move our office into an existing structure in North Park we thought it was a perfect opportunity to explore some of our philosophical beliefs in the real world.

The basic structure stayed with an extra layer of building wrap and stained exterior grade plywood for the skin.  Battens are stock 1/8" thick aluminum with aluminum angle for the drip edge. The interior was gutted for new wiring and formaldehyde free batt insulation. Roof joist are exposed with a radiant barrier installed between joist which has the added benefit of reflecting light from the off the shelf fluorescent lights.

Full height sliding doors and a rolling barn door open up into the courtyard to enhance natural ventilation and give us a close connection to outdoors even in the heart of a vibrant urban community.